Hozzávalók 2 személyre
Gombóc:
250 g marhahús
1 kis ág rozmaring, apróra vágva
5-6 ág kakukkfű
1 nagy tojás
1 kis lilahagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 ek zsemlemomrzsa
só, bors
Szósz:
1x400g konzerv hámozott, felvágott paradicsom
1 lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
125 ml vörösbor
125 ml csirke alaplé
1/2 tk barna cukor
1 ek paradicsompüré
1 ek (akár friss) bazsalikom
só, bors
250 g spagetti
parmezán
A szószhoz a hagymát olajon, kis lángon megpunnyasztjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és még 1 percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, majd a konzerv paradicsomot, összekeverjük, majd mehet bele az összes többi hozzávaló (vörösbor, csirke alaplé, barna cukor és bazsalikom). Lassan rotyogtatjuk, amíg egy kicsit elfő a leve és kicsit besűrűsödik, majd lezárjuk.
A golyókhoz minden hozzávalót egy tálba teszünk és kézzel jól összedolgozzuk. Kisebb diónyi gombócokra formázzuk őket (nekem azt hiszem 14 darab lett). Egy serpenyőben olajat melegítünk, és 8-10 perc alatt megsütjük a gombócokat.
Ne legyen túl erős a láng, mert akkor megég, de belül nyers marad. Ha kész van, egyet vágjunk fel, hogy ellenőrizzük, belülről is jól átsült-e. Ezután konyhai papír törlőre rakjuk, majd a szószba rakjuk őket.
A tálaláshoz főzzük meg a spaghettit, és a szósz+gombócos lábast melegítsük fel. A kész spagettit leszűrjük, a gombócokat a tál közepére halmozzuk. Parmezánt és friss bazsalikomot teszünk rá.
A recept több online ötlet összeollózásával készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése