2012. február 28., kedd

6/52 Juharszirupos-vörösáfonyás-fehércsokis keksz

Ez az isteni recept is Nigella könyvéből van. Ő vörösáfonya és fehércsoki helyett pekándiót tesz bele, de az nem volt itthon, és ha már juharszirupos, gondoltam a vörösáfonya is menni fog hozzá...és akkor már egy kis fehércsoki is belefér!

Hozzávalók

250 g sótlan vaj
125 g muscavado cukor
1 tk juharszirup
350 g önkelesztő liszt (a google szerint ha nincs, akkor 250 g liszthez 2 ek sütőporral helyettesíthető)
75 g szárított vörösáfonya
40 g fehércsoki

170°C-ra előmelegítjük a sütőt.
A vajat és a cukrot habverővel habos masszává verjük, majd mehet bele a juharfaszirup. Ezután hozzászitáljuk a lisztet és hozzáadjuk az apróra vágott vörösáfonyát és csokit majd fakanállal jól összedolgozzuk.
Diónyi gombócokra formázzuk (nekem általában 24 jön ki) és 2 sütőpapíros tepsire rakjuk őket. Egy pohár alját olajjal vagy olvasztott vajjal bekenjük, és lenyomjuk a kis diókat, hogy szép korongok legyenek belőlük. 

Minden második után érdemes újrakenni egy kis olajjal, különben hozzáragad a tésztához. 12-15 percig sütjük, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni, egy pár perc alatt megszilárdul és akkor át lehet rakni a rácsra (mint az első képen.) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése