Ez is a River Cottage-os ürge Veg every day könyvéből van. Képet elfelejtettem külön készíteni róla, így csak a hamburger mellett látszik :)
Hozzávalók könyv szerint 4, szerintem 3 személyre..
1 kg krumpli
5 ek olíva olaj
1 tk római köménymag
1 tk édeskömény mag
1 tk koriander mag
10-12 borsszem
1 tk őrölt paprika
egy csipet cayenne bors
1/4 tk só
Édesköménymag nem volt itthon, és koriander mag helyett őrölt koriandert használtam.
200°C-ra előmelegítjük a sütőt.
A krumplit meghámozzuk és nagy gerezdekre vágjuk. (Újkrumplinak a héját is rajta fogom hagyni, ha lehet majd kapni.) HIDEG vízben a gázra tesszük. Amint elkezd forrni, 1 percig hagyjuk majd leszűrjük.
Amíg arra várunk, hogy a krumpli felforrjon a fűszereket összekeverjük, a borsot borsörlőben megőrüljük. A leszűrt krumplit összeforgatjuk a fűszerrel, olívaolajjal és 35-45 percig sütjük egy nagy tepsiben. A miénkre ráfért volna még 5-10 perc, de nem bírtuk kivárni:)
A könyvben fokhagymás joghurtba ajánlja tunkolni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése