2012. február 28., kedd

7/52 Fűszeres sült krumpli


Ez is a River Cottage-os ürge Veg every day könyvéből van. Képet elfelejtettem külön készíteni róla, így csak a hamburger mellett látszik :)

Hozzávalók könyv szerint 4, szerintem 3 személyre..

1 kg krumpli
5 ek olíva olaj

1 tk római köménymag
1 tk édeskömény mag
1 tk koriander mag
10-12 borsszem
1 tk őrölt paprika
egy csipet cayenne bors
1/4 tk só

Édesköménymag nem volt itthon, és koriander mag helyett őrölt koriandert használtam.

200°C-ra előmelegítjük a sütőt.
A krumplit meghámozzuk és nagy gerezdekre vágjuk. (Újkrumplinak a héját is rajta fogom hagyni, ha lehet majd kapni.) HIDEG vízben a gázra tesszük. Amint elkezd forrni, 1 percig hagyjuk majd leszűrjük.
Amíg arra várunk, hogy a krumpli felforrjon a fűszereket összekeverjük, a borsot borsörlőben megőrüljük. A leszűrt krumplit összeforgatjuk a fűszerrel, olívaolajjal és 35-45 percig sütjük egy nagy tepsiben. A miénkre ráfért volna még 5-10 perc, de nem bírtuk kivárni:) 
A könyvben fokhagymás joghurtba ajánlja tunkolni.
Vigyázat, addiktív!
*persze meg kellett újra csinálnom, annyira jó...és most még fotót is készítettem!
fokhagymás joghurttal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése