Hát igen, ez a kép nem a legcsábítóbb dolog a világon. Nagyon éhesek voltunk, csak egy kattintásra futotta. Ez a recept is a jelenlegi kedvenc szakácskönyvemből van. 4-5 személyre, de tapasztalatból mondom, 3 éhesnek pont elég..
Ez ilyen kis-tálakban-asztal-közepére-tevős, mindenki-szedjen-magának típusú dolog. És hogy mi van a tálkákban? Chilis bab, citromos guacamole, tejföl, saláta, tortilla és/vagy rizs és reszelt sajt.
Chilis bab
3 apróra vágott lilahagyma
2-3 friss chili, kimagozva, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
2 ek római kömény
1 tk cayenne bors
2 cukkini, 1cm-es kockákra vágva
1 piros kaliforniai paprika, 1cm-es kockákra vágva
2 ek paradicsompüré
1 konzerv (400g) hámozott, felvágott paradicsom
1 konzerv babkonzerv (recept szerint pinto bean, én 3 babosat használtam)
1 dl vörösbor
petrezselyem, oregánó
só, bors
A hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd beleborítjuk a chilit, fokhagymát, római köményt, cayenne borsot és sózzuk-borsozzuk, kb egy percig kevergetjük. Belekeverjük a cukkinit és a paprikát, és amikor a fűszerekkel jól összekevertük, beleöntjük a paradicsompürét majd a paradicsomkonzervet, a babot, a bort és a petrezselymet és oregánót. Recept szerint 25-30 percig főzzük, amíg a zöldségek puhák és a szósz kicsit besűrűsödik, de nekem 20 perc elég volt ehhez.
Citromos guacamole
1 kis chili
1 citrom vagy 1/2 citrom és 1/2 lime leve
2 nagy, érett avokádó
1 ek olaj
só, bors
1 ek sűrű joghurt
Az avokádókat meghámozzuk és feldaraboljuk, egy tálba rakjuk. Bele mehet a citromlé, apróra vágott chili, olaj, só és bors. Egy villával összekeverjük és összetörjük az avokádót, majd egy evőkanál joghurtot teszünk bele. Nem egy nagy ördöngősség...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése