2012. január 10., kedd

Málnás csiga

Ezt a receptet itt találtam. Csábító volt, hogy meglehetősen macera mentes elkészíteni. 

Málnás csiga

25 dkg + 10 dkg liszt
6 dkg vaj
5 dkg cukor
2,5 dl tej
1,25 dkg friss élesztő
1/2 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna

házi, sűrű málnalekvár

A tej felét, a vajat és a cukrot egy lábasban összemelegítettem, hogy a vaj felolvadjon. Ezután levettem a tűzről, és beleöntöttem a maradék tejet. Amikor kicsit kihűlt, belemorzsoltam az élesztőt és 10 percig állni hagytam. Ezalatt egy tálba kimértem a 25dkg lisztet. A 10 perc után a felfutott élesztős-tejet egyveleget a lisztbe öntöttem és kikevertem csomómentesre. Másfél órát állt a tálban, kicsit megnőtt és buborékos lett. 

Másfél óra múlva összekevertem a 10dkg lisztet a szódabikarbónával és a sütőporral, majd belekevertem a megkelt, híg tésztába. Kiborítottam egy lisztezett felületre, és egy kicsit dagasztottam. Csak annyi lisztet adtam hozzá, hogy éppen hogy ne ragadjon. Ezután kinyújtottam és megkentem málnalekvárral. 

Óvatosan feltekertem, és felkarikáztam. Egy tortaforma aljára sütőpapírt vágtam és körkörösen beleraktam a csigákat. (Kicsit nyomin néznek ki, elismerem.)


20-25 percig sült 180 fokos sütőben.

Nagyon finom lett :) Ezután ha kakaós csigát akarok csinálni, és nincs kedvem sokat foglalkozni vele, akkor ezt a tésztareceptet fogom használni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése