2011. július 18., hétfő

Szívmelengető banánkenyér

Ez a kenyér egy hideg, esős, borongós reggelen, kicsit megpirítva, rajta vékony réteg narancsdzsemmel maga a mennyország...és nem utolsó sorban segít rávenni arra, hogy kilépj a zord időbe! Tudom, hogy Magyarországon hőségriadó van, de itt őszi az idő...


Eredetileg egy Stahl recept, de szerencsére minden egészséges összetevőt sikerült kiiktatni belőle.. 

25 dkg liszt
1 tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
1/4 tk fahéj
10 dkg vaj
15 dkg cukor
1/2 tk vaníliabogyó
2 tojás
5 ek joghurt
3 érett banán
10 dkg brazil dió, megpirítva
2-3 ek mazsola

175°-ra melegítem a sütőt, és a hosszúkás sütőformát kibélelem sütőpapírral. 

A liszt, a sütőpor, a szódabikarbóna és a fahéj mehet egy tálba. A brazil diót egy nagy késsel felaprítom. Egy új tálba megy a puha vaj és a cukor, ezt kézi habverővel jól összedolgozom. Majd belerakom a vaníliát és egyenként a tojásokat is. Ekkor megy bele a joghurt és beletördelem a banánt is, és tovább keverem a habverővel, amíg a banán nagy része beleolvad a tésztába és csak kisebb darabok bukkannak fel itt ott. Ezután belekeverem egy fakanállal a diót és a mazsolát, majd a lisztet. 

A formába öntöm, majd kb 50 percig sütöm, 30 perc után egy darab alufóliát tettem rá, mert kezdett pirulni a teteje. 10 percig a formában hagytam hűlni, majd kiborítottam egy deszkára. Kihűlt állapotban könnyű szeletelni! 



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése