A hentestokányt - a brutális nevét leszámítva - nagyon szeretem, savanyú, pikáns, közben kicsit édes... olyan magyarosan egzotikus. :-) De mi van, ha pont a hús nem hiányzik bele?
Már fel volt kockázva a krumpli, a hagyma is darabokban, és volt a kamrában egy nagy üveg olajban eltett aszalt paradicsom. Elmehetett volna a dolog valami turistásan olaszos irányba is, de az túl unalmas... így lett belőle aszalt paradicsomos hentestokány. :)
- Egy kisebb maréknyi felkockázott szalonnát megpirítottam az aszalt paradicsomról lekanalazott 1-2ek. olajon.
- Amikor kezdett üvegesedni, rádobtam a nagyobb csíkokra vágott vöröshagymát (1 fej), kicsivel később 2 gerezd apróra vágott fokhagymát.
- Amikor a hagyma is alakult, ment rá a felkockázott 8-10 szem újkrumpli (szóval 4-6 nagy krumpli).
- Ment rá só, feketebors, kömény, 2 fogkrémcsíknyi piros arany, piros paprika.
- Kevés sörrel felöntöttem, és hagytam pár percet párolódni, közben felvágtam kb. 8-10 aszalt paradicsomot csíkokra.
- A paradicsomok is mentek a serpenyőbe, együtt rotyogtak, amíg a kovászos uborkát felkockáztam (1 kisebb; vagy egy nagyobb ubi fele elég).
- Amikor a sör már elpárolgott, ment bele a koviubi és 2 ek. paradicsompüré, és egy csipetnyi cukor.
- Felöntöttem még egy ek. balzsamecettel, kevés vízzel, és amíg a krumpli meg nem főtt, hagytam őket békén.
Kép csak a paradicsompüré előtti állapotról van. Rájöttem, hogy főzés közben nem tudok fotózni, amikor elkészül, akkor pedig olyan éhes vagyok már, hogy nem állok le kattintgatni... :-) Úgyhogy a beharangozott fotós tehetségemnek annyi, maradnak a két keverés közben elkattintott turistafotók. Íme:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése