Szóval az égetett tészta. Tudtam eddig is, hogy nem vagyunk szoros barátságban, el is rontom mindig. Most ráadásul kétszer is. Szóval az úgy volt, hogy csinálok egy szép Paris brest-et a hétvégén (akkor még nem tudtam, hogy helyette két ronda lesz). Ezt csináltam:
- 5 dkg vajat és
- 1,75 dl vizet (+1 csipet sót) forrásig melegítettem együtt. - ✓
- 9 dkg lisztet belekevertem, miután a lábost lehúztam a tűzről. - ✓
- A trutyit visszatettem kis lángra, kevergettem (volt fakanalas és kézi habverős meccs is), amíg el nem vált a lábostól, és sercegő hangot nem hallottam. - ✓
- Amikor jónak ítéltem, lehúztam a tűzről, hagytam kézmelegre hűlni a tésztát, majd egyesével 3 tojást kevertem bele. - ✓
- A 3 tojás előtt volt olyan változat is, hogy a kézi habverővel meglazítottam a tésztát. - ✓
- Zacskóba töltöttem a tésztát, és egy 25 cm átmérőjű kört rajzoltam volna a sűtőpapírra.
- Bizakodva betoltam a fura állagú, elterült izét a sütőbe, 200°C-ra, légkeveréses fokozaton, fél órára.
- Kibírtam, hogy se közben, se teljes kihűlésig ne nyissam ki a sütő ajtaját.
1. próbálkozás: amikor azt gondoljuk, hogy a liszt=rétesliszt.
Az első képen 3 különbséget rejtett el a szórakozott szakács. Helyes megfejtőink között értékes nyereményeket sorsolunk ki!
A 2. képen pedig a Pesti-síkság és a Gödöllői-dombság találkozását vetette tésztára az ihletett alkotó.
2. próbálkozás: amikor Bea felvilágosít, hogy a liszt=búzafinomliszt.
Ez már sokkal jobban sikerült... A fotósorozat szemlélteti a kezdeti "nem is olyan híg ez!" bizakodó felkiáltásokat, a sütőbe másodszor is betolt M0-ás körgyűrű térképet, a 200°C-on 20 perc alatt szarrá égett tésztát, illetve a készre sült koszorú keresztmetszetét.
Az interneten nyomozásba kezdtem, mi lehet a gond.
a) Keményítőt kell tenni a tésztába
b) Vizet tenni a sütőbe a tészta mellé.
c) Az ég is úgy akarja, hogy mindig Bea süssön nekem ilyet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése