Hozzávalók a leveshez
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
fél piros csili (magostul)
1 fél tök
8-10 répa
1 ek római kömény
só, bors
1 narancs héja és leve
1 konzerv kókusztej
víz
A hagymákat, csilit, a zöldségeket és a karikára vágott csilit kis olajon összeforgatjuk és pár percig pirítjuk, utolsó 2 percben a római köményt is hozzáadjuk. Hozzáöntjük a kókusztejet, a narancs levét és a héját. Felöntjük vízzel, hogy jól ellepjen mindent. Kb. 20 percig (vagy amíg megpuhul minden) főzzük, majd turmixoljuk.
150g kenyérliszt
100g rozsliszt
1/2 ek só
fél csomag porélesztő
1 ek lenmag
2 ek tökmag
1 ek tökmagolaj
víz (annyi, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk..)
A hozzávalókat összegyúrjuk és duplájára kelesztjük. Formázzuk, megint duplájára kelesztjük és 200°C-os gőzös sütőben (fröcsköljünk vizet a sütő aljára és a kiflikre) 15 perc alatt süssük meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése