2012. november 15., csütörtök
50/52 Tökös-diós falatkák
Hozzávalók
125 g liszt
125g teljes kiőrlésű liszt
1/2 csomag porélesztő
1/2 tk só
sütőtök, dió, 1 rozmaring ág, nagyszemű só, olívaolaj.
A lisztet, az élesztőt és a sót összekeverjük. 150ml langyos vizet adunk hozzá és tésztát gyúrunk belőle, amit duplájára kelesztünk.
A tököt vékonyra szeleteljük, tepsire rakjuk, sózzuk borsozzuk, kicsit olívaolajjal meglocsoljuk és 200 fokos sütőbe rakjuk, amíg megpuhul.
A tésztát vékonyra kinyújtjuk és megkenjük vékonyan olívaolajjal. Rárakjuk a tökszeleteket, a durvára vágott diót, apróra vágott rozmaringot és megszórjuk a nagyszemű sóval. 230°C-on kb. 20 percig sütjük.
Felszeleteljük és előételnek vagy bor mellé kínáljuk.
Inspiráció innen.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése