2012. május 28., hétfő

Epres-rebarbarás morzsa




Hozzávalók 4 főre

450 g rebarbara
225 g eper
3 ek cukor
2 ek liszt


A morzsához:
1 1/3 bögre liszt
1 tk sütőpor
3 ek cukor
3 ek barna cukor
1 citrom héja
115 g olvasztott vaj

Sütőt bekapcsoljuk 180°C-ra. 
Egy mélyebb tálban a hámozott, 1-2 centisre vágott rebarbarát, a negyedelt epret, a cukrot és a lisztet összekeverjük. A morzsához egy tálban a mikróban megolvasztjuk a vajat, majd összekeverjük az össze többi hozzávalóval. A gyümölcsökre morzsoljuk. 
40-50 percig sütjük (lehet, hogy az utolsó negyed órára le kell takarni egy alufóliával, nehogy megégjen). Fagyival/vaníliamártással/joghurttal/önmagában tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése